June 20, 2012

Makan Acorn di Yongin

.
.
.
Isnin kelmarin ada meeting.
Meeting dengan all the Professors and lecturers.
Pertaining to the international conference bulan september ni.
Sebelum meeting.
Dr Song ajak lunch.
So kami ke Yongin untuk lunch.

Makan di restoran vegetarian.
Memang betul2 vegetarian.
Makan acorn.
Yup, makanan chipmunks tu..
Yang rasanya takkan makan kalau diberi.

Acorn tu diblend.
Pastu dijadikan lengkung.
Jadik lauk.
So kami makan bibimbap.

Kami ni mesti nak over acting terlebih. di korea, tanda peace (dua jari tu) diguna pakai di seluruh dunia sebagai peace. tapi di korea ni adalah untuk V for victory. kau saja nak lainkan.

prof dari Malaysia yang jadi Chair for Korea. ok sila tengok side dishes dia. kimchi lobak putih, acorn dan sawi panjang kimchi jugak. rupanya ada lebih 1000 lebih jenis kimchi di korea ni.

disediakan cili potong untuk makan. tapi tak pedas pun

ni makanan korea yang so called famous. bak kata orang melayu, ini lempeng tepung. tapi lempeng ni campur acorn dan seafood

mangkuk besar tu bibimbap aku. bawah ada nasi, lepas tu letak acorn, dan semua sayur mayur. yang halus tu ialah togeh tak sempat tumbuh. ye, togeh halus giler kot. yang mangkuk kecik warna oren tu supposedly cili. kena makan dengan cili kalau tak memang tawar gilos

yang tu HOD aku. Prof Kim. gambar Dr Song yang belanja tak nampak pulak. erk. actually aku tak bawak kamera. aku suruh diana dan ikhwan ambilkan gambar. dua lecturer tu dari Indonesia





Makan acorn kira sedap jugaklah.
Rasa macam kenyal-kenyal.
Restoran ni memang masak makanan berasaskan acorn.
Terus rasa cam chipmunk.

nilah acorn yang aku makan. tapi dah siap blend dan jadilah macam agar-agar tu. boleh buat bubur dan kuih muih. ada macam liat sikit. liat macam kuih kasui.



Oleh itu, jom nyanyi.



Cause you had a bad day, you're taking one down,
You sing a sad song just to turn it around,
You say you don't know, you tell me don't lie,
You work on a smile, and you go for a ride.





Burpppp!








Yongin, Korea

***