March 6, 2012

Nota To Amirah Syahirah


Auntie Ja seronok awak nak datang ni. Awak dah bincang dengan Widad nak pergi mana? Auntie Ja akan bawa awak berdua ke Seoul sekali dan lepas tu, pandai-pandailah awak berdua redah nanti. Jangan lupa plan untuk ke Busan juga. Awak tengok peta Korea nanti dan pastikan semua tempat awak pergi. Nami Island tempat drama Winter Sonata boleh pergi juga tapi sekarang sejuk, tahan ke nak ke Nami Island tu?

Nak pergi ke Jeju Island tak? Jeju Island tu menang vote untuk Seven Wonder Nature in the world. So kenalah pergi. Kalau naik train dari sini 3 jam tapi lepas tu kena naik feri untuk seberang. Habis sehari kat jalan je tu. Silalah recci harga naik flight ye!

Jangan lupa bawa jaket. Rasanya hujung bulan ni masih sejuk lagi. Setokin bawa 3 pasang. Glove pun bawa jugalah. Mana tau sejuk lagi nanti. Beli kat Daiso je. Baru 5 hengget.

Oh ye, kalau awak datang nanti, bagi tau kat Abah dan Mak, silalah bekalkan makanan untuk Auntie Ja sekali. Hahahha. Kat sini kena makan apa ada tapi kat Malaysia boleh suruh bakar satay Wak Kusen. Terus lapar.

Kena plan pergi Itaewon, Insadong dan jangan lupa untuk bawa duit banyak-banyak untuk shopping hingga pengsan. Tapi jangan bimbang, kalau tak sempat awak berdua nak ukur Korea, nanti cuti sem akan datang boleh tidur rumah Auntie Ja lagi. No hal. Boleh bawak Izzati, Ee, Irfan dan semua sedara mara Johor. Boleh je. Eh, budak MCKK tu pun kena bawa juga. Faris jangan dilupakan. Mak dan Abah pun boleh bawa sekali.

OK, Amirah Syahirah, nanti roger Auntie Ja lagi ye.P/S By the way, cakap kat Abah awak tu, Auntie Ja ni adik dia yang MUDA setahun dari dia. kehkehkeh.


Seoul, Korea

***