December 19, 2011

Jenguk WidadSemalam jenguk Widad di Lendu.


Bawak dia berjalan di Jusco bukan meletup di Melaka (ada satu Jusco meletup di Melaka ni sebab a few years back, Jusco meletup tu meletup betul2). Jusco yang lain ni agak kecik. Kat air keroh.Belikan dia kasut 2 pasang. Kettle. Segala barang yang comel lote including kerusi kecil Lana.Beli juga kuali tefal nak bakar ayam or daging. Kuali untuk aku ni! 
So bila jumpa Widad, dia akan non-stop cerita. Pasal roomate, coursemate and all the mates.
As for the roomate, Widad tengah culture shock tengok roomate dia culture shock. Widad cakap, roomate dia selalu keluar sewa kereta with budak-budak lelaki dan pakai lipstick warna merah pekat.


Aku cakap, 'tak baik judge orang, entah-entah roomate tu keluar dengan sedara mata dan bibir dia memang merah tanpa pakai gincu. Entah-entah roomate tu pun culture shock tengok awak yang baru balik Malaya dan awak ada ura-ura dan jelas rupa culture shock sebab pakai baju kurung with sport shoes. Heh, siapa culture shock now! Ahaa!'.
Suddenly, si Along pun pernah mengalami ni semua di mana, Along juga culture shock bila tengok roomate dia di UiTM culture shock dan kebetulan masa tu, Along juga baru balik Malaya (mesti Along pakai baju kurung dengan wellington boots). Eheh!

So, siapa yang patutnya culture shock now.Bareba!
***